Hjemflytter og rekrutterer: Larvik har alt – også barnevakter
Den gangen hadde ikke Martin noe forhold til verken Larvik eller omegn, og var hvert fall ikke i mot, men han trivdes veldig godt i jobben som han hadde stått i fra han var lærling.
Det gikk noen år og Oslolivet var alt paret ønsket seg, men da de fikk sitt første barn meldte ønsket om å flytte til Larvik og nærmere øvrig familie seg med ny kraft.
- Å bytte ut 58 kvadratmeter på Majorstua med enebolig med 4 soverom og hage på Frostvedt var ukomplisert, men for Martin var nok tankene om jobb det vanskeligste, forteller Synne.
De snakket om muligheten for at han kunne pendle, men da mistet de samtidig noe av fordelen som lå på vektskålen for å flytte til Larvik hvor avstandene og ikke minst køene er korte og tanken på mye kvalitetstid med familien veide tungt.
Gjennom barselspermisjonstiden bodde fremdeles Synne og Martin i Oslo.
Martin landet etter hvert en jobb mer lokalt for Larvik, mens Synne hadde sett ledige butikklokaler i Sigurdsgate da de var hos familie i byen og hadde begynt å leke med ideen om å starte noe eget.
- Det er egentlig en barndomsdrøm å starte en butikk for meg selv, men det var først etter jeg ble mamma at jeg landet ganske selvfølgelig i at det skulle være en barnebutikk. Ti år, og mange av dem som butikksjef for Specsavers i Oslo, hadde gitt mye relevant erfaring, og med Martin på lag og heiende med vesle Jacob på armen hjemme, har drømmen kunnet bli virkelighet.
Butikken Lille Vidunder åpnet i Sigurdsgate med kvalitetsbarneklær og noe barneutstyr i oktober 2023 og rett før jul i 2024 realiserte Synne i tillegg nettbutikk tilknyttet virksomheten sin.
Barnet, Jacob, er nå blitt to år og Mimmi (mormor) la tidlig inn aksjer for at denne generasjonen skal bli boende i Larvikbyen:
He, he, ja – det ble LABO-medlemskap til han fra første dag med hilsen fra Mimmi, forteller Synne.
Med Larvik golfklubb på lag
Venninnegjengen til Synne teller omkring 20 larviksjenter. Så godt som alle har forlatt hjembyen i studieøyemed, men i løpet av de siste tre årene, da jentene har kommet over i tredveårene, har 13 av dem flyttet hjem igjen.
- I helgen er vi på farta og henter flyttelasset hjem til Larvik for ei til og enda en kommer til sommeren, som vi vet om nå, jubler Synne.
Selv har hun fått med seg mannen til Larvikbyen og han hadde ingen tentakler til solkysten fra tidligere. Hvordan er det i tanke på de andre som flytter hjem? Finner de følge som også har barneår i Larvik og omegn eller sommerminner fra Brunlaneskysten?
Skal vi se... nå er det vel fire karer fra Oslo-området og et par trøndere vi har fått rekruttert inn. Vi er heldige i gjengen vår for guttene trives godt sammen og har både guttas julebord og padletennis helt uavhengig av oss jentene. Flere av dem var også golfinteresserte, og Larvik golfklubb er både bra og attraktiv og har nok helt faktisk vært avgjørende for at et par av flyttelassene fikk fart på seg til jentehjembyen, tror Synne.
Larvik har mange muligheter. Vi snakker om det innimellom, at her har vi mer tid til selve livet. Og vi opplever ikke å ha fått dette på bekostning av gode restauranter eller kulturtilbud. Larvik har alt, også barnevakter, sier Synne og smiler stort.
COLAB: Om du er hjemflytter eller innflytter (du må for all del gjerne bo i Larvik fra før også) og trenger et sted å arbeide fra bør du se nærmere på Colab. Colab er en coworkingspace på totalt 1000m2 midt i Larvik sentrum. Her tilbys fleksible løsninger - P.t. har vi 44 kontoravtaler, 55 medlemmer, dropin-avtaler og fleksible-kontor. I tillegg til en plass Det er mye relevant og variert kompetanse på tvers av Colabs innbyggere. Et nettverks- og relasjonsparadis. Dette er et suverent sted å komme inn om du er ny i byen. - Av de fem siste som flyttet inn her er fire nyinnflyttere til byen, deler Elisabeth. Noen har flyttet og tatt med seg jobben med løsning i et satelittkontor her i Larvik. I enkelte Andre med satelittkontor på Colab er:
|
Tekst og foto: Karianne Dancke for LABO-magasinet nr 1-25